Kategorier
Mat

Mer kvalitetstid med tapas i Stockholm

Visste du att tapas kan minska konflikter och höja kvalitetstiden under en sällskapskväll i Stockholm? På en tapasrestaurang får ju alla runt bordet bestämma.

Är det sangrian, de friterade potatisarna med aioli eller eller sällskapet som lockar dig till en tapasrestaurang? Den exakta anledningen kvittar egentligen, eftersom det finns flera restauranger som serverar tapas i Vasastan. Är en tapasställe fullbokat så finns oftast ett annat bara ett kvarter bort att boka eller glida in på.

Tapas är helt enkelt ett klockrent alternativ för middagsträffar med det stora kompisgänget, på första dejten eller när du bara inte riktigt vet vad du är sugen på. Eller så vet du exakt och vill därför kombinera maträtter precis i din smak. Kött, fisk, grönt eller kanske helt veganskt? På menyn finns något för alla, vare sig du vill ha en eller tio rätter.

Tapas och flera sorters sangria

Drinken sangria är för många den ledande vägen till en tapasrestaurang. På flera tapasrestauranger i Vasastan kan du välja om du vill att din klassiska sangria ska ha en bas av rött eller vitt vin, rose, eller kanske cava. Givetvis går drinken även att få alkoholfri.

Den välblandade vinbålen kommer från början från Spanien och Portugal, och har döpts efter det spanska ordet sangre – som betyder blod. Detta för att sangrian oftast består av rött vin. Drinken är sedan toppad med söta läckerheter som bland annat frukt, kanel, honung och apelsinjuice. En perfekt kombination till tapasens smaker – vare sig den avnjuts i Spanien eller på en restaurang i Vasastan.