Kategorier
Mat

Konditori Stockholm – fördelar med den äkta varan

Om det är något som Sverige är känt för i omvärlden – utöver Abba, Ikea, köttbullar och H&M – så är det vår fika. Att fika har kommit att bli ett begrepp som används även i andra länder och där man försöker återskapa våra traditioner. Med blandat resultat, milt uttryckt, och det skrämmande är att det också kommit att gå varvet runt.

Menas: idag ser man större utländska kedjor erbjuda oss fika i Stockholm – något som i grunden inte ens är i närheten av hur vi normalt tar oss an denna delikata lilla stund. Att fika handlar inte om att trycka i sig ett bakverk och en gigantisk kopp kaffe – det handlar om att sätta sig på ett mysigt konditori i Stockholm och njuta av en skapelse i form av ett bakverk, hembryggt kaffe och att få sitta ned i en unik och hemtrevlig atmosfär.

Att fika är att varva ner och att antingen umgås med en person man gillar eller om att få vara för sig själv för en stund. Fördelarna med att besöka ett klassiskt konditori i Stockholm är många och vi ska titta närmare på några av dessa här nedan:

  • Hembakt. Det är skillnad på en bulle som är bakad enligt en löpande-band-princip och på en bulle som är gjord från grunden och bakad med kärlek. På ett konditori i Stockholm så bakas allt från bullar, småkakor, bakelser och tårtor av en utbildad konditor. Det känns i smaken och det syns på hur det ser ut. Skillnaden är monumental.
  • Atmosfären. Du känner direkt när du kliver innanför dörrarna på ett riktigt konditori i Stockholm. Doften av hembakt bröd slår emot dig, inredningen är unik och vald med omsorg och gästerna sitter ned och samtalar i en låg och lugn ton: du kommer att känna hur en harmoni infinner sig så fort du gjort din beställning.
  • Traditionen. Genom att välja ett klassiskt konditori i Stockholm så stöttar du det småskaliga och det äkta. Du väljer att bibehålla svenska traditioner. Därmed inte sagt att ett konditori i Stockholm står stilla. Tvärtom: de anpassar sig och tar hela tiden fram nya menyer och erbjuder nya lösningar som passar den moderna människan – exempelvis genom hemleverans och enkla beställningar online. Men, det finns en tradition i grunden som löper som en röd tråd genom verksamheten. Den ska du hjälpa till att bevara.