Bollsta Folkets Hus

Mitt i Ådalen och mitt i Västernorrland, strategiskt placerat med närhet till många städer och med utmärkta kommunikationsförbindelser med både bil, buss, flyg och tåg, ligger Bollsta Folkets Hus. En konferens- och eventanläggning för allt ifrån 10 till 1 000 personer.

Här finns lokaler av olika storlekar och karaktärer, pubar, restaurangkök, biosalong och en stor scen framför ett runt dansgolv.

Danser, konferenser, utställningar, galor, mässor, företagsevent eller stora LAN-event för spelälskare?
Tala om vad du vill ha, så ordnar vi resten. Det mesta går att fixa.

Vår filosofi bygger på både stor lyhördhet och kreativitet, hög kvalitet och suverän service. Och vi alltid är prisvärda.

Bollsta Folkets Hus är unikt, nära och ett ställe där dina idéer blir till verklighet!

Varmt välkommen hälsar

Rose-Marie Strömqvist och Nilsolof Nilsson


Historik

Bollsta Folkets Hus har en lång historia som mötes- och nöjesplats för människor i Ådalen.

Under 80-talet till exempel, var Häftig Freda för ungdomar kolossalt populär och när Rock-SM arrangerades 1982 vanns en deltävling i just Bollsta Folkets Hus av Europe som sedermera tog hem hela tävlingen och slog igenom internationellt. Andra stora artister har också uppträtt här liksom många av de mest legendariska, svenska dansbanden i modern tid.

Påsken 1987 brann Folkets Hus ned, sedan några pojkar lekt med påsksmällare vid byggnaden som fattade eld.

Kramfors kommun tog beslut om att snabbt bygga upp Bollsta Folkets Hus igen och bara 20 månader efter eldsvådan som totalförstörde den gamla byggnaden, var det dags för invigning av den nya. 

Den 2 december 1988 hölls den första dansen i de nya lokalerna.

Verksamheten i Bollsta Folkets Hus har på senare år varit ganska blygsam fram till hösten 2014, då vi, Rose-Marie Strömqvist och Nilsolof Nilsson, arrenderade Bollsta Folkets Hus. Sedan dess har evenemangen och aktiviteterna blivit allt fler. Bland annat lunchservering, danskvällar, musikfester, konferenser, julbord och galor.